Saara koivisto - rakkaudesta lauluun

Saara Koivisto

Olen laulaja ja laulunopettaja ja usean vuoden opiskelun jälkeen valmistuin kesäkuussa 2015 valtuutetuksi Complete Vocal Technique -opettajaksi Kööpenhaminassa sijaitsevasta Complete Vocal Institutesta. Olen laulanut koko elämäni ja show- ja gospelkuorokokemuksen lisäksi esiinnyn aktiivisesti a cappella ryhmä Soundeliciousin jäsenenä sekä rhythm&blues-bändi Hi-Five Quintetin (www.hfq.fi) solistina.

Ennen kaikkea laulu on minulle elinehto, kuin hengittäminen. Laulusta saan puhdasta iloa ja energiaa, mahdollisuuden elää täysin hetkessä ja tuntea itseni kokonaiseksi. Juuri näistä syistä päätin siirtyä kaupalliselta uralta ammattilaulajan ja laulunopettajan tielle ja toivon voivani jatkaa tällä tiellä pitkälle eläkeiän ohi!

CVT:n ansiosta minulla on valtava työkalupakki ymmärtää ja opettaa hyvin erilaisten laulutyylien ominaisia laulutekniikoita. Olen hyvin kiinnostunut laulamiseen liittyvästä anatomiasta ja kehon toiminnasta ja hyödynnän opetuksessani omia kokemuksiani mm. osteopatian, pilateksen ja joogan hyödyllisyydestä laulajalle. Pidän aina avoimen mielen ja käyn jatkuvasti inspiroitumassa ja saamassa uusia näkökulmia laulamiseen erilaisilla kursseilla, esim toukokuussa 2015 osallistuin Kaupungin Teatterilla järjestetylle kansainvälisesti tunnetun Estill Voice training-kouluttaja Ann-Marien Speedin kurssille.

Vapauta äänesi

Laulunopetukseni perustuu laulajien yksilöllisen äänen arvostamiseen ja tuen jokaisen laulajan rakkautta lauluun koko sydämelläni ja osaamisellani. Laulamisesta tulee entistä palkitsevampaa ja nautinnollisempaa onnistuessasi vapauttamaan omasta äänestäsi lisää voimakkuutta ja nyansseja sekä rentouttamaan mahdollisia jännityksiä äänenkäytössä ja kehon työskentelyssä.

Ääni on kiehtova instrumentti, jonka toimimiseen vaikuttavat sekä henkiset että fyysiset seikat. Äänen kanssa työskentely ja laulutekniikan harjoittaminen on kärsivällisyyttäkin vaativa prosessi, jonka myötä opimme paljon itsestämme, kehostamme ja äänestämme. Motivaatio ja ilo äänen kanssa harjoittelussa ja työskentelyssä onkin kaiken avain, ilman henkistä innostusta keho ja ääni eivät suostu yhteistyöhön! Tiedän kokemuksesta, että joskus äänen parissa seikkailu voi myös tuntua turhauttavalta. Niinä hetkinä kun sinulta loppuu usko ja toivo, otan minä ohjat käsiini ja valan sinuun lisää intoa ja energiaa ☺