Soololaulutunnit

Yksityisillä laulutunneilla keskitymme sinun ainutlaatuiseen äänesi koko potentiaalin avaamiseen. Laulutunneilla harjoitettavia asioita:

  • äänialan laajentaminen
  • äänen dynamiikka ja sointi
  • eri musiikkityyleille ominaiset laulutyylit (pop, soul/r&b, jazz, rock, country, musikaali, klassinen)
  • ilmaisun ja tulkinnan vahvistaminen
  • kehon työskentely,  hengittäminen ja tuki
  • laulua vaikeuttavien kehon jännitysten helpottaminen
  • äänen käheytymisen ja muiden ääniongelmien selvittäminen

Ensimmäisellä tunnilla käymme läpi lähtötilannetta, eli minkälainen äänesi on tällä hetkellä, miten ääntä käytät ja miten toivot kehittyväsi laulussa. Joskus lähdemme suoraan viilaamaan pieniä teknisiä asioita, joskus taas on tarkoituksenmukaista työstää äänen perussointia – täysin laulajan tarpeen mukaan.

Paljon puhuvien ja laulavien ääni saattaa väsyä ja käheytyä ja näihin asioihin voidaan hakea yhdessä ratkaisuja laulutunneilla. Käymme myös läpi tukilihasten kuntoa, perusryhtiä ja mahdollisia kroonisiakin jännityksiä, sillä avoin ja joustava keho on vaivattoman laulamisen perusta.

Paritunnit

Laulutunnille voi tulla ystävän/sukulaisen/laulukaverin kanssa harjoittelemaan stemmalaulua, yhteistä esitystä varten tai ihan vain toinen toisensa tueksi.

Ryhmät / kuorot

Lauluryhmille ja kuoroille on tarjolla erilaisia koulutuksia, jotka voidaan räätälöidä ryhmän tarpeisiin. Esimerkkejä mahdollisista koulutuksista

  • 3h ryhmän yhteinen CVT-laulutekniikkaworkshop ja 3h masterclass laulutunteja, joissa ryhmä seuraa yhden laulajan opetusta
  • 3h ryhmäopetus/ohjattu stemmis, jossa hiotaan ryhmän yhteistä soundia ja vahvistetaan yhteistä ilmaisua ja tulkintaa kuoron omien tavoitteiden pohjalta

Äänenhuoltoa yrityksille

Monet eri työnkuvat vaativat ääneltä paljon. Myynnin ja markkinoinnin parissa työskenteleville, asiakaspalveluhenkilöille ja monille muille ääni on yksi tärkeimmistä työkaluista, jota ilman työn teosta ei tulisi mitään. Ääniongelmista ei paljoa puhuta eikä niistä yleisesti ottaen tiedetäkään paljoa muussa kuin korkeintaan ääniammattilaisten keskuudessa.  Aivan perusäänenkäyttötekniikat ja äänenhuoltokeinot riittävät ylläpitämään tervettä puheääntä, joka palvelee työelämän tarpeita. Räätälöin koulutussisällön yrityksen tarpeiden mukaan.

Mitä opit laulutunnilla? Kuuntele

 Saara Koivisto: Work It Out (Beyoncé)

Tekniikat

Eri laulutekniikoilla voit tuoda sävyjä omaan lauluusi. Tässä esimerkissä mukailen Beyoncén r&b -tyyliä, johon kuuluu vaalea äänenväri, reilu twangin käyttö sekä efektejä kuten ornamentaatio ja vibrato.

Laulunopetusta tarpeisiisi

Otan lämpimästi vastaan kaikki laulajat, riippumatta laulutaustasi pituudesta tai lyhyydestä. Seuraavista kuvauksista saat tietoa siitä, minkälaista hyötyä voit saada laulunopetuksestani.

Aloittelevat laulajat

Aloittelevat laulajat, jotka ovat laulaneet vähän tai ei ollenkaan, hyötyvät yksityisestä laulunopetuksesta aivan samalla lailla kuin kokeneemmat laulajat. Aloittelevien laulajien kanssa keskitytään alkuvaiheessa erityisesti kehon liikkeisiin ja hengitykseen ja helppoihin harjoituksiin, joiden avulla avataan kehoa ja ääntä. Alusta asti voimme ottaa tunneille mukaan myös laulukappaleita, se on oma valintasi.

Joskus hyvin vähän laulaneet kokevat, että ääni ei löydä oikeita nuotteja ja oikeaa virettä. Vireen löytyminen tapahtuu aika lailla automaattisesti silloin, kun keho tekee oikeita asioita ja äänihuulet toimivat vapaasti. Usein koetun epämusikaalisuuden taustalla voi olla lapsuuden kokemus, jossa musiikinopettaja on lytännyt lauluyritykset tai kotona on sanottu ’sinä et osaa laulaa’. Täysin nuottikorvattomia ihmisiä on kuitenkin todellisuudessa äärettömän harvassa ja usein musikaalisuus kyllä herää kun motivaatiota ja intoa löytyy harjoitteluun.

Jos olet niin pitkällä, että luet tätä sivua sinulla on varmasti musikaalisuutta ja motivaatiota ja toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi!

Aktiiviharrastajat

Kuorotausta tai muu ryhmälaulu antaa loistavan pohjan laulutekniikalle, mutta solistinen laulu antaa kuorolaulua enemmän ilmaisullisia vapauksia ja siten vaatii hiukan erilaista lähestymistapaa. Jos motivaatiosi on opetella solistista laulua, laulutunnilla harjoittelemme keinoja päästä mahdollisesta esiintymisjännityksestä eroon ja vahvistamme solistista ilmaisua erilaisten laulutyylien – ja tekniikoiden kautta.

Kokeneet laulajat

Jos laulat ja esiinnyt paljon, laulutunneilla voimme hienosäätää ilmaisua ja laulutekniikan avulla kokeilla erilaisia soundeja äänessäsi sekä harjoitella esim. efektejä kuten vibratoa, huokoisuutta, säröä tai ornamentaatiota. Jatkuvasti paljon ääntään käyttävänä laulajana saatat kokea, että tietyn tyyppiset kappaleet tai setit tuntuvat ääntä rasittavilta tai raskailta laulaa, jolloin voimme yhdessä löytää keinoja helpottaa laulamista taiteellisesta ilmaisusta tinkimättä.

Nuoret laulajat (8-13v.)

Nuorten laulajien kanssa keskitytään pitämään hauskaa, tukemaan musikaalisuutta leikitellen melodioilla, rytmeillä ja keholla. Laulutunneilla edetään täysin lapsen ehdoilla ja tehdään niitä asioita, mitkä motivoivat ja tuntuvat kivoilta.

Laulutunnille?

Yhteystiedot ja hinnasto